Eski Giysileriniz ile Yapabileceğiniz Güzel Şeyler

Hemen her mevsim sonu, bir kazaya uğrayarak lekelenmiş, eskimiş, giymediğiniz veya giyemediğiniz onlarca parça açığa çıkar.  Çoğu zaman bu giysileri ne yapmanız gerektiği hakkında düşündükten sonra, çöpe atmışsınızdır. Oysa bu eski giysileri yepyeni eşyalara dönüştürebilirsiniz. Bunun için gerekli olan yalnızca temel dikiş bilgisi ve küçük bir el becerisi. İşte eski giysilerinizden türeyebilecek 7 farklı dekoratif eşya fikri:

  • Püsküller

En sevdiğiniz T-shirt veya gömlek aslında giymek için yıpranmışsa, örtüleri ya da çanta kenarlarını süsleyebileceğiniz püskül gibi ikinci bir hayat sunun.

çanta

çanta

  • Bebek Battaniyesi

Hepimiz, eski çorap ve kumaşlardan patchwork örtülerini duymuşuzdur. Bir yorgan kadar malzeme ve sabrınız yoksa en küçük aile üyeniz için bir tane bebek battaniyesi yapın ve kendi yatağını daha özgün bir şeyle örtün.

  • Bez Takı

Bu aktivite hem eski giysilerinizi değerlendirmek hem de stilinize yeni aksesuarlar eklemek için harika bir fikir. Neşeli takılar yapmak ve keyifli bir hobi olmak için zaman ayırabilirsiniz.  Yumuşak bir kolye, bileklik ya da püsküllü bir kolye sizi rahatsız etmez.

  • Paspas

Dolabınızın eski giysi ile dolduğunu fark ettiyseniz, onları girişiniz veya banyonuz için bir paspasa dönüştürmeye ne dersiniz?

çorap

çorap

  • Bez Çanta

Eski bir t-shirtünüz pekâlâ yeni bez çantanız ya da pazar torbanız olabilir. Çok fazla kesip biçmenize de gerek yok, bir iki yanını dikmeniz, isteğinize göre şekillendirmeniz de çok kolaydır.

  • Çiçek Asma

Makrame çiçek asma aparatları,  herhangi bir köşeye modern bir şekilde renk katar. Dağınık haldeki bitkilerinizi bir araya toplamak için işlevseldir ve evinizde şık bir atmosfer yaratır.

  • Yorum Ekle