Bakımı En Kolay Olan Çiçekler

Evde çiçek yetiştirmek bizleri psikolojik olarak oldukça rahatlatır. Görüntüleri ile de evlerimizi güzelleştiren çiçekler her canlı gibi bakım gerektirir. Bu yüzden sizlere kolay yetiştirilecek çiçek çeşitleri için önerilerimiz var.

flamingo çiçeği

flamingo çiçeği

İşte Size Birkaç Öneri

Afrika menekşesi, eğer daha önce hiç çiçek yetiştirmemişseniz bu çiçek sizin için oldukça ideal bir seçenek. Her mevsim çiçek açarak yüzünüzde gülümseme oluşturacak bu çiçeğin birçok farklı renk seçeneği de mevcut. Güneşi bol alan bir yerde durmasına dikkat etmeniz ve çok soğuk olmayacak şekilde sulamanız bu çiçeği yetiştirmek için yeterli olacaktır. Sadece yaprağını nemli bir torak içine yerleştirerek yeni çiçekler elde etmeniz de mümkün.

Barış çiçeği, evinizde dekoratif bir görüntü istiyorsanız bu çiçek tam size göre. Geniş yeşil yaprakları ve beyaz çiçekleri ile evinize şık bir hava katacak. Bakımı çok kolay olan bu bitkiyi düzenli sulamanız yeterli olacaktır. Fazla ışığa gereksinim duymaz. Yazın çiçeklenmesine karşın yeşil yaprakları her daim evinizi şık göstermeye yetecektir.

menekşe

menekşe

Flamingo çiçeği, yaprakları kalp şeklinde olan bu güzel çiçek birçok farklı renk seçeneği ile karşımıza çıkar. Dilerseniz çiçeklerini keserek uzun süre vazonuzda güzel bir görüntü oluşmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak ve çok güneş almayan gölge ortamları sever. Evinize estetik bir görüntü katmak için idealdir.

Yılbaşı çiçeği, en güzel çiçeklerini kışın veren yılbaşı çiçeğinin kat kat bir görüntüsü olan ve renkleri etrafa ışık saçan yaprakları bulunur. Aydınlık ama güneşi direkt almayan ortamlarda daha verimli büyüyecektir. Çiçekleri olduğunda düzenli sulamanız gerekir ancak diğer dinlenme zamanlarında sulamayı azaltmanız olumsuz bir durum oluşturmaz.

  • Yorum Ekle