İlişkiyi Güçlendirmenin Püf Noktaları

Stresli yaşamın olumsuz getirilerinden biri de mutsuz ilişkiler. İlişkinizi yoluna koymanız için bazı püf noktaları mevcut. Bu püf noktalara odaklanırsanız ve uygularsanız daha mutlu ve güçlü bir ilişkiye sahip olmanız mümkün.

ilişki

ilişki

Güçlü İlişki Tüyoları

İlişki yaşadığınız kişiye bol bol ve uzun uzun sarılmanız günlük stresinizi azaltacağı gibi onunla olan bağlarınızın güçlenmesine de yardımcı olacak. Serotonin, dopamin ve oksitosin salınımları ile mutlu, güvende ve yaptığımız işten zevk almamızı sağlayan hisler uyandırıyor sevdiğimiz kişiye sarılmak.

Birlikte olduğunuz kişiyi daha fazla dinlemeye çalışın. Onun sözlerine daha fazla kulak kabartın. Bu onu daha iyi anlamanızı sağlayacağı gibi aynı zamanda onu daha iyi tanımanıza da yardımcı olacaktır. Anlattığı şeylere odaklanarak onu anlamaya çalışmanız ilişkinizin daha güçlü olmasını sağlayacaktır.

Ufak tefek hataları özür dilemesine rağmen burnu sürtsün diyerek affetme sürecini uzatmanız ilişkiniz açısından yıpratıcı olabilir.

ilişkiyi güçlendirmek

ilişkiyi güçlendirmek

Affedilebilecek ufak hatalar ise ve sizden özür dilediyse çok fazla büyütmeden ve bir daha olmaması kaydı ile affetmeniz hem ilişkinizin hem de sizin sinirsel sağlığınız açısından oldukça olumlu sonuçlar sağlayacaktır.

Birlikte olduğunuz kişi ile gülmek için bahaneler yaratın. Birlikte ne kadar eğlenir ve gülerseniz ilişkiniz o kadar güçlenir. Gülmek gerginliği azaltacağı için gergin ve sorunlu ortamlarda gülecek bahaneler yaratabilirseniz ilişkiniz daha sağlıklı olur.

Birlikte olduğunuz kişiye sevdiğinizi sık sık dile getirmeniz ve sevginizi çeşitli yollarla göstermeniz de ilişkinizi güçlü kılacaktır.

  • Yorum Ekle