Diş Beyazlatma Yöntemleri

Dişlerin sararma durumu… Herkesin başına gelebilecek bir durum. Bazılarında sigara gibi etkenlerden dolayı olurken, bazılarında ise genetik sebeplere dayanır. Peki bu dişleri beyazlatmak için ne yapabiliriz? Mutlaka doktora mı gitmemiz lazım? Evde yapılabilecek şeyler yok mudur? Çok ciddi sorunlar varsa, elbette bir doktora görünmeliyiz. Fakat ciddi sorunlar olmadığı müddetçe, hafif sararmalara evde çözümler bulabiliriz.

diş beyazlatma

diş beyazlatma

Evde Diş Beyazlatma Yolları

  • Karbonatın beyazlatıcı özelliği herkes tarafından bilinir. Karbonat- limon ve zeytinyağı üçlüsüyle dişlerinizi fırçalayıp beyazlatabilirsiniz. Yalnız bu karışımı her gün değil de, haftada 2-3 kere kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.
  • Muz, meyve olarak tüketilmesi sevilen bir yiyecektir. Muzu tükettikten sonra kabuğunu atmayın, dişlerinizi bu kabuğun iç kısmıyla ovalayın. Dişlerinize parlaklık verdiğini göreceksiniz.
  • Çileğin de aynı şekilde parlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Bir tane çileği ezip, onunla dişlerinizi ovalarsanız ya da fırça yardımıyla dişlerinizi ovalarsanız parlaklık verecektir.
diş beyazlığı

diş beyazlığı

  • Gliserinin hemen hemen her konuda oldukça faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Diş beyazlatma konusunda da gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Diş fırçasına damlattığınız bir damla gliserinle dişlerinizi fırçalayın. Bu uygulama; hem dişlerinize istediğiniz beyazlığı verecektir hem de gliserinin antibakteriyel özelliği ile, diş çürümelerine karşı savaşacaktır.
  • Adaçayı ve tarçının da diş beyazlatma konusunda faydası vardır. Bu ikiliye birkaç damla da limon ekleyip dişlerinizi fırçaladığınız takdirde, faydası olduğunu göreceksiniz.

Bu yöntemler hafif sararmalar için geçerli. Ciddi sorunlarınız varsa, mutlaka bir diş doktoruna görünmelisiniz…

  • Yorum Ekle