Tiroid Bozukluğunun Belirtileri

Tiroid bezinin insan vücuduna katkısı büyüktür. Bedendeki aktiviteleri kontrol eder ve hormon yapımına katkı sağlar. Bozukluğunda farklı hastalık türleri ortaya çıkabilir. Hastalık durumunda ya fazla hormon üretirsiniz ya da daha az hormon üretirsiniz. İlk belirtileri yorgunluk ve uyku bozukluklarıdır. Çok fazla uyuma ihtiyacı duyabileceğiniz gibi kendinizi devamlı bitkin hissedersiniz.

troid

troid

Tirioid Hastalığı Teşhisi

Tiroid bozukluğunda uykuya dalmakta zorluk çekilir. Nabız atışlarınız daha hızlı olduğu gibi kalp çarpıntısı da yaşarsınız. Sürekli kilo alma durumu ya da çabuk kilo verme gibi şikayetleri de yaygındır. Çok yemek tüketildiği halde bir gecede iki kilo verme durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Depresif ve moral olarak her zaman kendinizi üzgün hissedebilirsiniz. Hafıza zayıflıkları ve zihin bulanıkları da bu hastalığın belirtileri arasındadır.

tiroid hastalığı

tiroid hastalığı

Hormon seviye durumunuz sık değiştiği için bağırsak problemleri ile karşılaşma olasılığınız yüksek olur. Hormonlar az çalıştığında daha çok kilo alırsınız.

El, kol ya da farklı uzuvlarda karıncalanma görülür. Genel kas ve eklem ağrıları problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Adetiniz ağrılı ve düzensizdir. Kısırlık ve libido değişiklikleri de hormonlarla ilgilidir. Hormonlar az salgılandığı için saçlarınız çabuk dökülür ve kırılır. Deri daha hassas ve kurudur. Çok fazla sigara içenlerde bu hastalık daha çok yaygın görülür. Kalp ritmi hızlı şekilde değiştiği için kalp atışı hızlanır ve çoğu kez kalp krizi geçiriyormuş gibi hissedersiniz.

  • Yorum Ekle