Varise Hayır Demek İçin Ne Yapmalı?

Varis bay bayan fark etmeksizin birçok kişinin yaşadığı rahatsızlıklardandır. En önemli sağlık problemleri arasında bulunan varis  bazen oldukça ciddi boyutlara ulaşabiliyor. Bu nedenle de asla ihmal edilememesi gerekir. Bu yazımızda siz değerli okuyucular için varisle ilgili alınabilecek önlemlerden söz etmek istedik.

varis

varis

Genç ya da yaşlı fark etmeksizin her insanda oluşabilen, insanın psikolojisini olumsuz etkileyen varise karşı nasıl önlemler alınabilir?

Varise Karşı Alınması Gereken Önlemler

Varis özellikle de kadınlarda oldukça sık görülen varis bir toplardamar hastalığıdır. Fakat asla ihmal edilmemesi gerekir. Çaresi olan bir rahatsızlık olan varis eğer bir an önce tedavi edilir ise çözülebilir. Yani varisiniz varsa panik yapmanıza gerek yok.  İlk önlem ısı kaynaklarından uzak durmak ve damar genişlemelerini önlemektir.

varis tedavisi

varis tedavisi

Varislere karşı kendi kendinize yapabileceğiniz şeylerden bir tanesi de bacakları kalp seviyesinin üzerinde tutmak ve bu şekilde bir süre dinlendirmektir. Bunun gibi kendi alabileceğiniz önlemler yanında mutlaka uzman bir doktor tavsiyesi de alınmasını da tavsiye ederiz.

  • Yorum Ekle