Ülser Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir? 

Ülserin en sık görülen belirtisi mide yanması ve karın ağrıdır. Ülser ağrısı günlerce ya da haftalarca sürebilir. Karın bölgesinde ya da ince bağırsağın iç tabakasında oluşan yaralanmaların genel adı olan ülser hastalığında tedavi, var olan asidi azaltmak ve bakterileri öldürmek şeklindedir.

Ülser ağrıları her ne kadar acı veren ve uzun sürebilen ağrılar olsa da, evde hazırlanabilecek bazı öğünlere bu ağrıları büyük oranda azaltmaya yardımcı olur.

ülser

ülser

Ülser hastalığında, tipik olarak asit üretimini kesmek gerekir. Zaten bidede fazla olan aside yenileri eklenirse ülser daha da çekilmez bir hal alır dahası tedavi koşulları daha da zorlaşabilir. Bu aynı şekilde asit üretimini arttırarak ülser ağrısını çoğaltan diğer gıdalar için de geçerlidir.

Ülser hastalıklarının mutlaka uzak durması gerekenler ise: Kafein, baharatlı besinler, alkol, kızartılmış gıdalar, fazla yağlı beslenme alışkanlıkları ve turunçgillerdir. Bazı durumlarda işlenmiş makarna ve et gibi gıdalar da problem yaratabilmektedir.

Ülser Hastalarının Neler Tüketmesi Lazım?

Bakterilerin çoğalmasını engelleyen ve ülsere iyi gelen gıdalar ise: sarımsak, kereviz, yabanmersini, badem, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar, elma gibi besinlerdir. Bu besinleri tüketmenin yanı sıra günde 5-6 bardak su içmek de çok önemlidir.

ülser nedir

ülser nedir

Ülser hastalığıyla mücadele ederken probiyotik takviyelerinin önemi büyüktür. Probiyotikler sindirim dengesini muntazam bir şekilde korur. Probiyotik mayayla yoğurt mayalayıp probiyotik takviyesi alabilirsiniz.

  • Yorum Ekle