Doğal Maskeler İle Kuru Cildinizi Nemlendirin

Mevsimsel, çevresel etkenler ve genetik olarak var olan cilt kuruluklarını nemlendirmek için uygulayabileceğiniz sonsuz yöntem mevcut. Fakat evde kendi hazırlayacağınız doğal maskeler ile cildinizi kimyasallardan uzak bir şekilde nemlendirmeniz en doğru tercih olacaktır.

nemlendirici

nemlendirici

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Maskeler

Kahve maskesi için 2 çorba kaşığı kahve, 2 çorba kaşığı kakao, 3 çorba kaşığı yağsız süt ve 1 çorba kaşığı bal. Malzemeleri cam bir kapta tahta kaşık yardımıyla karıştırarak göz çevremize gelmeyecek şekilde dikkatlice sürüyoruz ve 20 dakika bekletip ılık su ile duruluyoruz.

Yaş maya maskesi için yarım çorba kaşığı yaş maya, 1 çorba kaşığı yağsız süt, 1 çorba kaşığı bal, 1 çay kaşığı zeytinyağı. Malzemeleri cam bir kapta tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırarak maskeyi oluşturun. Daha sonrasında göz çevrenize gelmeyecek şekilde tüm cildinize nazikçe sürün. 20 dakika beklettikten sonra ılık su yardımıyla durulayın.

nemlendirici maske

nemlendirici maske

Salatalık ve muz maskesi için 1 çorba kaşığı bal, yarım salatalık ve yarım muz. Yarım muzu ve yarım salatalığı kabuklarını soyarak püre kıvamına getirin. Bu pürenin içerisine 1 çorba kaşığı balı da koyarak iyice karıştırın. Hazırladığınız maskeyi gözünüzün çevresine gelmeyecek şekilde dikkatlice yüzünüze uygulayın ve yarım saat yüzünüzde beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

Bu maskeleri tüm cildinize uygulamadan önce elinizin üzerinde deneyin. Böylelikle alerjik reaksiyona maruz kalıp kalmayacağınızı anlamış olursunuz. Cildinizde herhangi bir kızarma ve yanma oluşmuyor ise maskeyi gönül rahatlığı ile tüm cildinize uygulayabilirsiniz.

  • Yorum Ekle