0 Grubu Diyeti Nasıl Olmalı?

Diyet Nedir?

Diyetin amacı ilk olarak sağlıklı bir birey olmak ve daha sonra fazla alınan kilolardan kurtulmaktır. Diyet, yeterli ve dengeli beslenmedir.

İnsanlık var olduğundan beri herkes bir şekilde ya çok kilolu olduğundan ya da çok zayıf olduğundan hayıflanmaktadır. Bunun için vücudumuza zarar verecek veya kilo yapan yiyecekleri tüketmemeye başlarız.

Sayılabilecek birçok kilo aldırıcı yiyecek ve içecekler bulunmaktadır. Diyet dediğimiz durum ise  beslenme planı doğrultusunda kişilerin zararlı ve kilo aldırıcı yiyeceklerden uzak durarak ve bu beslenme programında bu yiyecekleri saf dışı bırakarak oluşturdukları bir program ve uydukları bir süreçtir.

Başlıca Diyet Türleri Nelerdir?

1. Alkali Diyet

Bu diyette ph dengesinin sağlanması ilk önceliktir ve kahvaltı ya da öğle yemeğinde yenmesi önerilen besinlerden kişi istediği kadar yemektedir. Çok miktarda protein ile beslenen bireylerin vücutlarında asit çok olacaktır. Alkali diyet ise bunu dengelemektedir. Protein ürünleri azaltılmalı ve sebze ağırlıklı beslenilmelidir.

2. İsveç Diyeti

Diyetin en güzel yanlarından biri de verilen kiloları geri almanın zorlaşıyor olmasıdır. Bu diyet sayesinde 14 günde 7 ila 10 kilo kadar verilebilmektedir. Diyeti 14 günde fazla, 6 günden ise az yapmamak önemli bir noktadır.

3. Detoks Diyeti

Vücuttaki yağları yaktıran ve toksinleri attırmaya yönelik ödem attıran bir diyettir. Ödem attırmak kolay değildir fakat bunun için günde en az iki litre su içilmeli ve spor yapılmalıdır. Diyeti uygularken altı öğün yemek yenilmelidir,  bunlardan üç tanesi ara öğün üç tanesi de ana öğündür ve her öğün arasında da toplamda altı tane olacak şekilde vücudun şeker ihtiyacını karşılayacak olan meyve yenmelidir.

4. Ketojenik Diyet

Hızlı kilo verdirmede yardımcı olan en iyi diyetlerden biri olduğundan bir diyetisyen kontrolü altında yapılmaktadır. Yağ ve proteini arttırarak, proteini ise azaltarak yapılan bir diyettir.

Kan Grubuna Göre Diyet Nedir?

Her gün bir başka diyet programı çıkmakta ve değişmektedir. Farklı kan grubuna ait olan bireylerin beslenme şeklinin de farklı olması gerektiği son zamanlarda sıkça duyduğumuz bir beslenme şeklidir.

Kan grupları ne ise kişi ona göre bazı yiyecekleri yemeli veya yememeli düşüncesine dayanaraktan böyle bir beslenme programı ortaya çıkmıştır.

Kan grubuna göre hangi besinlerin yararlı hangilerinin ise zararlı olduğu üzerine oluşturulmuştur bu diyet. Daha sağlıklı ve kilo vermek isteyenler için bu beslenme programı önerilmektedir.

0 Grubu Diyeti Nasıl Olmalıdır?

0 kan grubundan olan kişiler et ve et ürünlerinin sindirimini kolay gerçekleştirebildikleri için bu grupta olan kişiler için dana eti, kuzu eti gibi kırmızı et ürünlerini tüketmeleri uygundur. Zeytinyağı, keten tohumu yağı, deniz ürünlerini tüketmeleri öneriliyor.

Kan grubu 0 olan bireylerin protein ağırlıklı ürünleri daha çok karbonhidratlı ürünleri ise daha aza indirmeleri gerekmektedir. Yazın çıkan meyveleri, koyu yeşil renkli sebzeleri bolca tüketmeleri de öneriliyor.

Süt ürünleri, tahıl ürünleri, rafine edilmiş yağlardan oluşan (salam, sucuk, sosis, hazır turşu, dondurma) gibi  ürünleri ve gazlı içecekleri  tüketmemeleri gerekmektedir.

  • Yorum Ekle